Hybride evenement

Online en offline experience

Naast live en online evenementen is er ook een middenweg; hybride evenementen. Met onze kennis, ervaring en tools zijn wij in staat om jouw deelnemers via het scherm én op locatie met elkaar te verbinden. Op een manier die ze raakt en bijblijft. Benieuwd naar de mogelijkheden en wat wij kunnen beteken voor jouw hybride evenement ? Neem contact met ons op!

Wat is een hybride evenement?

Een hybride evenement is een combinatie van een live- en een online event. Hierbij vindt een fysiek evenement plaats, maar wordt deze tegelijkertijd gestreamd door middel van een live-uitzending. Op deze manier kunnen bezoekers zelf beslissen of zij het event fysiek willen bijwonen of virtueel vanuit huis via een internetverbinding.

De voordelen van een hybride event

Hybride evenementen hebben verschillende voordelen, zoals het vergroten van de flexibiliteit en toegankelijkheid van het evenement. Hierdoor kunnen meer mensen deelnemen, ongeacht hun locatie. Daarnaast bieden hybride evenementen de mogelijkheid om zowel fysieke als virtuele componenten te integreren, waardoor je een breder publiek kunt bereiken en interactie kunt creëren tussen deelnemers op locatie en online. Ook kunnen hybride evenementen kostenbesparend zijn, omdat bijvoorbeeld reis- en verblijfskosten worden vermeden voor deelnemers die online deelnemen.

Data en commerciële kansen

 • Meer data van de deelnemers
  Door het digitale aspect van een hybride evenement kun je veel data verzamelen van online deelnemers. Zo heb je de mogelijkheid om in te zien wie wat heeft bekeken en hoelang de deelnemers bepaalde sessies hebben gevolgd. Deze data kan gebruikt worden voor de opvolging na het evenement.
 • Commerciële kansen
  Ook op commercieel gebied biedt en hybride evenement nieuwe kansen. Je kunt bijvoorbeeld meer tickets verkopen, doordat je niet meer afhankelijk bent van een maximum gastenaantal.

  Ben je overtuigd na het lezen van deze voordelen? Neem dan contact met ons op en organiseer jouw hybride evenement met Event Impuls. Wij leveren de technische impulsen die nodig zijn om jouw evenement tot een succes te maken. Naast technische impulsen bieden wij ook diverse personeel impulsen. Zo bieden wij – onder andere – ook ondersteuning bij de styling en decoratie van jouw event en evenement promotie.

Vormen van hybride evenementen

Bij een hybride evenement kun je het digitale aspect op verschillende manieren invullen. Dit zijn enkele voorbeelden:

 • Livestream: het live evenement wordt gestreamd op een online kanaal. Eventueel met een mogelijkheid tot interactie. De content kan eventueel naderhand hergebruikt worden. 
 • Eigen online programma: de hoogtepunten van het live event worden gestreamd en daaromheen vinden discussies, interviews en analyses plaats met verslaggevers en gasten. Hierbij is er ook een mogelijkheid om een vorm van interactie te creëren met de online deelnemers.
 • Hybride event voor individuele kijker: de online deelnemer kijkt/discussieert mee van achter een eigen computer/laptop.

Welke vorm je ook kiest, bij ons is jouw evenement in vertrouwde handen.

Wanneer is een hybride event interessant?

Een hybride evenement kan een perfecte middenweg zijn tussen een online en een live event. Maar wanneer is deze combinatie interessant? Om dit te kunnen bepalen, dien je te kijken naar het percentage van je doelgroep waarvan jij denkt dat het live evenement daadwerkelijk gaat bezoeken. Als dit minder is dan 30%, dan is een hybride evenement een interessante optie. Met een hybride variant kun je snel je bereik vergroten. Neem gerust eens contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Hybride event organiseren

Event Impuls ontwikkelt en levert creatieve, logistieke en communicatieve componenten voor jouw event. Of het nu gaat over een live event, een online event of een hybride evenement: Event Impuls ontzorgt. Zo bieden wij naast technische impulsen ook personeels impulsen om jouw event tot leven te brengen. De ons toevertrouwde onderdelen van jouw communicatie nemen wij je van concept tot uitvoering uit handen. Met een naadloze integratie van onze maatwerk oplossingen, genereren wij krachtige impulsen voor elk event. Wil je een hybride evenement organiseren of meer informatie? Neem dan contact met ons op. Event Impuls verzekert jou van een hybride evenement waar mensen nog lang over napraten.


Wij helpen je niet alleen met het organiseren, maar ook met het communiceren van jouw hybride event. Neem nu contact met ons op en ontdek wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen!

Informatie aanvragen

Welke impuls heb jij nodig? Neem contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden.

Informatie aanvragen

Welke impuls heb jij nodig? Neem contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden.